P S I H O M A T R I C E

U sledećem poglavlju, govoriću o
Psihomatricama

Radeći psihoanalizu, ne zaboravite, da čovek nije prosto biće pa da ga razdelimo po "policama". Pošto savladate linije i procenite osobu po tim karakteristikama, proučite i značenje brojeva.
Pažljivo proučite uticaj linija i broja da ne bi zanemarili kvalitet podeljenih brojeva koji prave datu liniju.
Znajte, koren znanja je gorak, ali plodovi su slatki.

Ako uzmemo primer datuma rođenja 15.4.1972.god. , to ćemo napisati ovako 1541972 a ispod ostavite mesta za nove brojeve koje će te
dobiti: 2911279
1) saberite sve brojeve datuma rođenja (1+5+4+1+9+7+2=29 )
PRVI BROJ JE 29
2)saberite prvi broj (2+9=11) DRUGI BROJ JE 11
3)uzimamo prvi broj (u našem slučaju, to je br.1) i množimo
sa nepromenljivom vrednošću, a to je broj 2 i dobijeni iznos
oduzmemo od zbira datuma rođenja (1x2=2 ; 29-2=27) TREĆI BROJ JE 27
4)saberite treći broj (2+7=9) ČETVRTI BROJ JE 9
Dobili smo psihomatricu koju postavljamo u Pitagorin kvadrat.

Psihomatrica se sastoji iz sledećih redova:

I RED je linija (147) -ciljno opredeljenje ličnosti
II RED je linija (258) -želja za porodicom
III RED je linija (369) - postojanost, stabilnost, navike osobe


Psihomatrica poseduje i stupce:


I STUBAC je (123) - samopouzdanje
II STUBAC je (456) - stremljenje materijalnoj nezavisnosti
III STUBAC je (789) - talenat


Postoje i dve DIJAGONALE:


357- određuje telesno interesovanje i temperament
159 - odgovara za duhovnost i stremljenje ka višim principima
Kada sve ovo uradite , ostaje da se proanalizira količina brojeva u ovom sistemu:


AKO NEMA BROJA- osobina za koji dati broj odgovara, osoba ne poseduje

JEDAN BROJ - osobina je slabo razvijena
DVA BROJA - osobina u granicama normale
TRI BROJA - osobina koja se dobija slučajno
ČETIRI BROJA - osobina veoma dobro razvijena
PET BROJEVA - maksimalno razvijena osobina
ŠEST I VIŠE BROJEVA - prenaglašenost osobine
BROJ  JEDAN  1  U PSIHOMATRICI

Jedinica je tu odgovorna za karakter, volju i sposobnost  osobe da plasira svoje mišljenje.

AKO IMA 1 JEDINICU - osoba ima bezvoljan karakter i veoma je složena. Uglavnom su protivrečne osobe po svojoj prirodi i uvek će želeti da sakriju svoju bezvoljnost, navlačeći masku vredne osobe. Često su veliki egoisti.
Ako žena ima jednu jedinicu, za nju je neophodan partner s jačim karakterom, jer će ona uvek proveravati partnerovu jačinu.
Ako muškarac ima jednu jedinicu, najbolju vezu će ostvariti sa ženom 
sa 1 jedinicom ili tri 111.

AKO IMA 2 JEDINICE - osobe vole pohvale, pomažu drugima, jer time na sebe privlače pažnju. Nemaju čvrstinu u stavovima i često menjaju ciljnu opredeljenost. Ove osobe mogu oformiti  porodicu s bilo kojom osobom. 
Jedini uslov, koji bi žene tada trebalo da provere je da on ima energiju 
2 dvojke ili 3 i više dvojki.

AKO IMA 3 JEDINICE - je zlatna sredina, nalaze zajednički jezik sa svima jer imaju toleranciju, no ako ih gušite, mogu pokazati neočekivan izliv emocija.
Što se veze i braka tiče, ako ne  želite liderstvo odgovaraju vam osobe sa četiri 1111 jedinice, a ukoliko vi hoćete biti glavni u vezi izaberite osobu koja poseduje 11 ( dve jedinice ).

AKO IMA 4 JEDINICE - jak karakter koji nikako  ne treba poniziti. Laž im je neprirodna. Njima jedino ko može zasmetati su oni sami.
Veza i brak dva jaka karaktera nije preporučljiv jer to dovodi do konflikta. Nije preporučljiv brak ni sa osobom koja ima pet 11111 jedinica.

AKO IMA 5 JEDINICA - osoba može biti despot. Njegovu granicu trpeljivosti ne treba ispitivati. Imaju jaku volju i potrebu da  postignu određeni značaj.
Veza i brakovi ovih soba moguć je sa osobama sa 1 ili 11 jedinice, jer u suprotnom dolazi do trzavica. Ovim osobama teško je dati preporuku, jer je neće prihvatiti.

AKO IMA 6 JEDINICA - tu dolazi do izmene karaktera jer se osoba plaši svojih želja. Veoma nabijeni emocijama  pa je dovoljna jedna reč da izbaci ogromnu, nakupljenu energiju.
Za brak je poželjno da izaberu osobu sa dve 11 ili tri 111 jedinice, jer ostale kombinacije nisu preporučljive.
Moram još nešto napomenuti - ako  ocenjujemo broj jedan na prvi niz (ciljno opredeljenje) onda sa  većom količinom jedinica, opredeljenje postaje mnogo veće jer može na sebe preuzeti odgovornost. Pri tome ne smemo zaboraviti da jedinica prolazi i kroz stubac samoprocene. Takođe, jedinica je i u dijagonali duhovnosti, pa ako je mnogo jedinica, ukazuje i na mogućnost fanatizma.
U svakom slučaju, muškarac mora znati  da u nekim  pitanjima mora popustiti ženi, da ne bi gušio njenu ličnost.
Interesantno  je pitanje bilo - šta ako dete ima jači karakter od roditelja? Ništa  ne dolazi slučajno, to zapamtite.  Nikakav "rat" sa detetom neće dati pozitivne rezultate.  
Zapamtite, dete najčešće kopira  karakter jednog od roditelja. Tu ne sme biti, ljutnje, zlobe i uvreda.


BROJ DVA  2  U PSIHOMATRICI

Broj dva  označava energiju. To je energija razgovora i dijaloga.Osobe koje nemaju broj 2 ili samo jednu  dvojku, njima je lakše da urade neko dobro delo, nego da pričaju o svojim emocijama.

NEMA DVA 2 - slaba energija, ali osobe su pokretljive, užurbane i paze da ne uđu u konflikte, ali u njima vole da budu posmatrači. Svoje ciljeve obično potiskuju.
Za vezu ili brak, nepoželjno je da imaju istu energiju. Poželjno je da partner ima  osobu sa dve 22 ili četiri 2222 i više.

JEDNA DVOJKA 2 - energija u deficitu.Pri izboru  partnera ne treba da se vezuju za slabu energiju.  Napominjem da se energija može dobiti na razne načine.

DVE DVOJKE 22 - je neophodna granica svakoj osobi.
Što se tiče veza, ovo je energija koja se slaže sa svim drugim energijama, ali ponavljam, energija nije  ključna za dobar brak.Samo izuzetno, kad se seksualnost gubi u energijama, ali ni onda se ne može reči da je brak nesrećan.

TRI DVOJKE 222 - osobe imaju povećan osećaj usvajanja sadržaja različitih formi. Ukoliko su ove osobe loše vaspitane, onda njihove sposobnosti,posebno kod žena, svode se na povišenu emocionalnost.

ČETIRI DVOJKE 2222 - imaju više energije pa  mogu sebi dozvoliti da je troše po svojoj želji. Problem je  kada je treba pravilno rasporediti. Ako je ne potroše, lako ulaze u konflikt.

Za partnera treba da izaberu osobu sa mnogo manjom energijom, pa su to osobe ili bez dvojke ili sa jednom dvojkom.

Bolest kod ovih osoba može nastupiti zbog neznanja upravljanja energijom i njenim ispoljavanjem.
Kineska poslovica kaže:"U zdravom telu, zdrave emocije". Ako gajimo energiju, povećava se osobina domaćina, samoprocene a time se povećava i ciljno opredeljenje.


BROJ TRI  3  U PSIHOMATRICI

Broj tri odgovara za interesovanje ka prirodnim naukama ili tehnici. No, ovaj broj takođe prolazi i kroz stubac (1,2,3,), kroz dijagonalu (3,5,7) i treći red (3,6,9) pa je to veoma bitno uzeti u obzir pri analizi.
NEMA TRI 3 - to označava sklonost ka društvenim naukama i umetnosti. Mnogi koji ne poseduju broj tri, nisu ni otkrili sebe, jer su im interesovanja nestabilna. Obično su ovo porodićni ljudi koji uglavnom neguju svoj spoljašnji, uredni izgled.
JEDNA TROJKA 3 - osobe moraju napraviti odabir interesovanja da se ne bi izgubili u svojim masovnim interesovanjima. Teško upravljaju svojim raspoloženjem.
DVE TROJKE 33 - interesuje ih nauka, ali to ne znači i da se njome  mogu i baviti. Prisutnost dve trojke tiče se i intimnog života i tu je osoba zainteresovana za tehniku seksa, što se javlja kao potreba.
TRI TROJKE 333 - nestabilno interesovanje ka naukama. To znači, da oni koji se bave matematikom, fizikom, mogu da se nađu i u drugim naukama, kao što je matematička lingvistika ili kompjuterska tehnika. Naravno, gledamo i ostale brojeve, pa ako osoba ima još i dve 55 (petice), dve 99 (devetke) i više i dve 22 (dvojke) i više,tj. jaka logika, jaka pamet i pri tome dobru energiju, dolazi do  prelazaka interesovanja.
ČETIRI TROJKE 3333 - je retka pojava, ali oni su pravi istraživači i konstruktori.Ako su u ovoj kombinaciji brojevi 5 i 9, slabo zastupljeni, osoba može napisati naučno fantastični roman. Kada bi čovek mogao da iskaže svoje ideje, ne razmišljajući o posledicama, baš onako kako mu nailaze, onda bi i svet značajno napredovao u razumevanju smisla življenja.
Veoma je bitno pravilno odrediti prisutnost trojki jer od njih zavisi odabir profesije.U knjizi je to mnogo opširnije objašnjeno. Kod žena broj tri češće upijaju druge linije.
Uticaj broja tri na razum čoveka je takav, da se vezujući za broj 5-logiku, i broj 9-um, pravi intuitivnu  osnovu za stvaralaštvo. 
Zato intelekt jedne osobe zavisi od količine broja  3, 5, 9  u svojoj sveukupnosti.


BROJ ČETIRI  4  U PSIHOMATRICI

Broj četiri odgovara zdravlju čoveka i njegovom telu. Ukoliko je čovek zdrav, utoliko je sposobniji da zadaje sebi ciljeve i da izdržava svoju porodicu.


NEMA ČETIRI 4 - ove osobe ne bi trebalo da se bave sportom profesionalno i nisu skloni fizičkom radu. Kasnije polno sazrevaju i mogu imati problem slabije potencije.


JEDNA ČETVORKA 4 - nedovoljno jako zdravlje. Pošto im je fizičko telo oslabljeno, trebali bi u svoj život uključiti kompleks fizičkih vežbi.


DVE ČETVORKE 44 - ove osobe mogu se baviti sportom i imaju jako ciljno opredeljenje. Telesno sazrevanje može nastupiti ranije, pa zato takvoj deci kultura seksa  mora biti objašnjena ranije. Odlikuju se jakom potencijom, mada skrivaju svoj seksualni temperament.


TRI ČETVORKE 444 -  kod ovih osoba treba obratiti pažnju da steknu pravilno polno vaspitanje. Uglavnom imaju atletsku građu, ali znaju da zapadaju u razne krajnosti.


ČETIRI ČETVORKE 4444 - takve osobe mogu biti seksualni manijaci ili izopačeni tipovi. Osnovni problem kod njih je fizička jačina, pa često mogu podrivati svoje zdravlje jer nemaju meru.


Što se tiče uticaja četvorke na formiranje porodice, on je vrlo bitan, jer prvo primećujemo spoljašnji izgled, a onda sve ostalo. Zato je važno pogledati slaganje partnera u seksualnom životu. Birajući sebi partnera ne podležite spoljašnjem izgledu, jer on može da vas prevari.

Posebnu pažnju treba obratiti kod žena koje imaju jaku telesnu dijagonalu, jer da bi se slagali, muškarac mora u toj dijagonali biti jači za jedan broj ili bar da imaju istu količinu brojeva.


Žene sa dve četvorke prosto ne bi smele ići na abortus.


Broj četiri odgovara  i za materijalno obezbeđenje porodice, a rad prirodno oduzima zdravlje, posebno kod naprezanja.


Osobama sa mnogo četvorki, ukoliko su ciljevi visoki i prevazilaze njihovu snagu, strada organizam. Gubitak zdravlja je neizbežan pa može dovesti do veoma teških oboljenja.


BROJ PET  5  U PSIHOMATRICI

Broj pet odgovara za logiku  i intuiciju. Ima centralni položaj i ulazi u četiri linije: obezbeđenje porodice (4,5,6) osobine porodice (2,5,8) telesnu dijagonalu (3,5,7) i duhovnu (1,5,9).
Birajući partnera za brak, neophodno je voditi računa da razlika u količini broja pet ne prevaziđe jedan broj i povoljnije je kada je ona u korist muškarca.
NEMA PET 5 - ovo su sanjari, jer žive u oblacima. Grade vazdušne zamkove u kojima žive. Ubeđujete li ih ili ako im dajete savete, zamkovi se ruše, a vi gubite njihovo poverenje. Oni ne vole baš detaljna objašnjenja, sem kada su u pitanju emocionalna objašnjenja.
Deci bez petice treba usaditi brzinu razmišljanja, preko na primer igranja šaha, preko misaonih igrica, sportskih itd. Ukoliko ovakve osobe imaju još  tri dvojke ili tri šestice, u periodu kriza i depresija, mogu razmišljati o samoubistvu.
JEDNA PETICA 5 - poseduje logiku, ali je ona slaba. Mogu ispravno proceniti situaciju kada je u pitanju njihova korist.
DVE PETICE 55 - je jaka logika i dobro planiraju. Teško ih je obmanuti. Sposobni su da predvide tok događaja. Za njih je idealno zanimanje - pravnici i islednici. 
TRI PETICE 555 - značajno slabi logiku jer tu dolazi do lenjosti logike zbog koje stradaju.Oni mogu sebi dopustiti opuštanje.
ČETIRI I PET PETICA 5555 i 55555 - njima je savršeno jasno šta se oko njih  događa. 
Oni u kriznim situacijama otkrivaju svoje mogućnosti. Četiri ili više petica daju osobi proročke osobine. Bilo bi dobro kada bi ovakvi ljudi vodili ekonomiju, gde je verovatnoća njihovih grešaka vrlo mala.


BROJ ŠEST  6  U PSIHOMATRICI

Broj šest je najsloženiji i najprotivrečniji broj u psihomatrici.
NEMA ŠESTICE 6 - onda osoba nije sklona fizičkom radu ne voli ga pa radi ili po potrebi ili iz osećanja duga prema drugom čoveku. Odsustvo ovog broja utiče na čovekovu sklonost ka umetnosti.Obično su mirne prirode, obdareni maštom i umetničkim ukusom. 
JEDNA ŠESTICA 6 - osoba radi samo onda kada joj se pojavi želja za fizičkim radom. Ove osobe ne bi trebalo da rade monotone poslove jer imaju veliku želju za promenom, pa ako je ne ostvare, nezadovoljstvo mogu pretočiti u alkohol ili bolest.
DVE ŠESTICE 66 - ume da radi sve i to su majstori svog zanata. Skloni su da osećanjima čula zapažaju svet koji ih okružuje. No, dve šestice mogu biti i kočnica jer osoba ne voli da čita, već da gleda.Ako dete ima dve šestice za sve prvo morate da mu usadite interesovanje za nešto a zatim mu postaviti cilj.
TRI ŠESTICE 666 - nosi borbu za vlast. Osobe sa tri šestice koje su čvrsto stale na put ispravnosti, vladaju posebnim osećanjima, povećanim temperamentom i vole da su u centru pažnje.Ove osobe treba sebe dobro da prouče, kako bi znali da primene višak energije. Ukoliko su pravilno usmerene daju iscelitelje travama i biljkama.
Moram napomenuti da u psihomatrici učestvuju pokretne karakteristike, sa mogućnošću njihove izmene u zavisnosti šta sam čovek priziva i želi. Osnovna potreba psihomatrice je dobijanje istine, otkriti pravo lice osobe, ali ne zato da bi mu dokazali nesavršenstvo, već da bi on mogao da odredi svoj daljnji put, koji može biti žalostan zbog negativnih osobina.
O ovim mogućnostima prelazaka određenih brojeva i pokazivanja  stvarnih mogućnosti i nalaženje izlaza iz složenih situacija, biće reći u posebnom poglavlju.


BROJ SEDAM  7  U PSIHOMATRICI

Broj sedam možemo vezati za uspeh i sreću. Onaj ko se rodio bez sedmice, ima zadatak da je zaradi u ovom životu, a one se zarađuju životnim iskustvom. 
Sve dobijaju napornim radom, no i takav život može biti srećan, ako se prema svim teškoćama postavimo kao prema iskušenju. 
Što je više sedmica u psihomatrici, važniji su i zadaci koji stoje pred osobom.
NEMA SEDMICE 7 - označava da čovek ne podleže kontroli Prirode, Sveta, Vasione... Pred njim je sloboda, treba da pravi mnoge pokušaje da  nađe sebe u različitim sferama znanja. 
Što više se problema javi, to je verovatniji uspeh.
JEDNA SEDMICA 7 - znači da osoba ima zanemarljivu sreću i obavezuje osobu da nađe sebe u nekom konkretnom pravcu.
DVE SEDMICE 77 - označava srećnika i on ima mogućnosti da ispred sebe postavi visoke ciljeve.Često se događa da talentovani ljudi  propadaju u životu  zbog svoje slabosti. Imaju istančan umetnički ukus.
TRI I VIŠE SEDMICA 777 - pokazuje da osobe same određuju šta će s njima biti. Poseduju solidan deo informacija o svemu, no oni sami toga nisu svesni. Nesreća takvih osoba je neverovanje u svoje snage. Oni sami sebi mogu biti ogranićenje. Ljudi sa više sedmica imaju poseban dar opažanja, vole da maštaju i često borave u stanju koje je daleko od realnosti.
Osobe koje poseduju četiri sedmice, ukoliko ne dobiju pravilno vaspitanje u detinjstvu, životne okolnosti ih vode u pogibiju u ranoj mladosti. U suprotnom, donose sreću i dobrobit svojim bližnjima.
  
I ovde postoji mogućnost prelazaka brojeva 6 (šest) u 7 (sedam) i obrnuto, jer uzajamno deluju jedan na drugog i uzajamno su povezani.


BROJ OSAM  8  U PSIHOMATRICI

Broj osam je jedan od najvažnijih u psihomatrici, jer uslovljava osećanje  tolerancije. Osam je i sposobnost čoveka da stremi ka slobodi i osećanju dužnosti i odgovornosti.

NEMA OSMICE - osoba nema osobinu tolerancije. Zbog sopstvenih interesa ne ulaze u konflikte. Ako im je vaspitanje loše, iskazuju se neodgovornošću i lakomislenošću.

JEDNA OSMICA 8 - osoba ima osećaj duga, ali posebnu jačinu, nema.

DVE OSMICE 88 - osoba je "dobrica", veoma tolerantni i pomoć drugima postaje im potreba. Na njih svi mogu da se oslone, ali ih nećete prevariti. Veoma su pravdoljubivi.

TRI OSMICE 888 - vladaju dobrim  potencijalnim sposobnostima, pa ukoliko su energični, postižu vrhunske rezultate. Osoba je dobra, ali je i isterivač pravde. Znaju gaziti po ljudima, ne primećujući njihovo stradanje, jer za njih je glavno da je pravda zadovoljena. Kaže se da je sve dobro što je umereno.

ČETIRI OSMICE 8888 - za sada, mogli su se roditi samo 1988.godinei takva deca, rađaju se sa parapsihološkim sposobnostima. Bilo bi dobro da takva deca budu pod budnim okom specijalista, 
ali samo onih kojima je savest čista .
Postavlja se pitanje, da li osoba sa mnogo osmica može biti gruba, egoistična, žestoka...Naravno da može. Čovek je prinuđen da pokaže tolerantnost, a za to je njemu neophodno da u sebi nađe snagu volje, da bi sebe kontrolisao iznutra..
Iz tih razloga i ovde postoji prelazak brojeva: 8 u 1 i obrnuto. Bilo koji prelazak "uključuje " se samo posle  opredeljenja volje i energetskog pojačavanja. Sama želja za izmenu broja je nedovoljna.


BROJ DEVET  9  U PSIHOMATRICI

Broj devet  odgovara za um i sećanje. Tu ne smemo zaboraviti, da broj devet, prolazi kroz tri linije: talenat, stabilnost i duhovnost. Prekomerna duhovnost može odvesti u fanatizam.

JEDNA DEVETKA 9 - znači da je osoba zaboravna, pa samim tim ne drži je dugo loše raspoloženje prema drugim osobama. Poznato je da su svi talentovani ljudi vrlo rasejani i zaboravni. Osobe s jednom devetkom, treba ceo život da rade na sebi, kako bi svoj um održavali na nivou. Bitno je i da razvijaju kontrolu kretanja sopstvenih  misli i  da nauče da te misli izraze posredstvom govora.

DVE DEVETKE 99 - govore o jakom pamčenju koje dozvoljava brzu reprodukciju hitnih informacija. Ovo su pametne osobe od rođenja, ali su obdareni osećajem za humor s ironičnim tonom.

TRI DEVETKE 999 - daje vidovitu osobu, ali vidovitost rasipa pamet, odvajajući osobu od stvarnosti. Izuzetno pametne osobe koje pokušavaju da proniknu u ono što je sakriveno između redova. Vole slobodno da izražavaju svoje misli.

ČETIRI DEVETKE 9999 - takve osobe ljudi nazivaju, fantazerima. Pogotovu takva deca nisu uspela do dopru do odraslih i uglavnom odrastaju sa osećanjem usamljenosti, naučili su da skrivaju svoj dar i da se prema njemu odnose kao prema unutrašnjem bolu. 
Pred psiholozima  stoji ogroman zadatak da pronađu praktičan način upotrebe velikog uma male dece.
I ovde postoji uzajamni odnos brojeva  9 i 5. Tu nije reč o prelasku brojeva, već o pojačavanju jednog broja kroz drugi.


PARTNERSKI ODNOSI PO PSIHOMATRICAMA


Shvatanja o ljubavi i seksu se menjaju, ali neke životne istine ostale su trajne. U današnje vreme se možda malo slobodnije priča o seksu, ali nezadovoljenost, je ostala ista. 
Sada su samo žene malo slobodnije, malo hrabrije da kažu šta im se ne sviđa i šta žele. Svesnije su svoga tela i svojih potreba. Upravo iz tih razloga, pokušala sam objasniti neke istine u nama i oko nas. Veoma je bitno da se suočimo sa slabostima, da shvatimo zašto nam se nešto dešava i da počnemo menjati ono što nam ne odgovara.
Više ću se zadržati na dvema dijagonalama : telesnoj (3, 5, 7) i duhovnoj (1, 5, 9), koje su veoma bitne za partnerske odnose, jer telesna dijagonala pokazuje odnos ka intimnoj bliskosti, a duhovna pokazuje jačinu žudnje. Najveće zadovoljstvo je kad se obe dijagonale  kod partnera slažu u količini brojeva.
U intimnosti postoje tri osnovne etape - pripremni deo, neposredni intimni deo i završni deo (posle intime).
Duhovna dijagonala posebno aktivno deluje na prvu od njih. Za ocenu uticaja neophodno je pogledati odnos dijagonala. Kada su obe dijagonale jednake po količini  brojeva, to znači da su u  ravnoteži i to znači da u intimnoj bliskosti kod osobe su telesno osećanje i  moralni faktori jednako važni.
Kada je telesna dijagonala jača od duhovne, osoba se uključuje u intimnu igru odmah, i za takve osobe je nedopustiva duga predigra jer može dovesti do prevremenog okončanja intimnosti.
Kad je telesna dijagonala slabija od duhovne - tu je sanjarenje, maštanje, romantične misli....
Intimna bliskost, to je susret i sjedinjavanje dva energetska potoka, muškarca i žene. Samo kad je organizam spreman za takvu energetsku razmenu, može doći do intime.

U sledećem nastavku objasniću količinu brojeva u telesnoj dijagonali.

KADA U TELESNOJ DIJAGONALI NEMA BROJA

Kada u telesnoj dijagonali nema broja, to znači da osobi intimni život i nije bitan i tako važan. Pri određenim uslovima, takve osobe mogu se i odreći intimnog života, i eto nam monaha.
No, s druge strane, ako takve osobe osnuju  porodicu , onda sve zavisi od njegove duhovne dijagonale - koliko ima brojeva u njoj i koliko ima brojeva u telesnoj dijagonali njegovog partnera ili partnerke.
Seksualni temperament u celosti opredeljuje duhovna dijagonala, jer interesovanje ka partneru u duhovnoj sferi, zamenjuje telesnu naklonost ka njemu. Potpuno je prirodno, da takva osoba nađe partnera po duhovnim osobinama ili duhovnom usklađivanju.
Na primer, ako muškarac u telesnoj dijagonali nema brojeva, a u duhovnoj ima ćetiri broja, za njega idealan par  mora imati iste brojeve u obe dijagonale ili četiri broja u telesnoj dijagonali, a u duhovnoj ne manje od partnera. Samo tako može doći do zadovoljstva i harmonije među partnerima.
 
JEDAN BROJ U TELESNOJ DIJAGONALI  
- osoba ulaže napor da bi se pokazala seksepilnom i privlačnom. No, stupivši u intimnu vezu, razočaran je i traži novu varijantu za intimnost.

MUŠKARCI  po pravilu ne pridaju pažnju kako će izgledati intimna bliskost, jer je bitno da se ona dogodi. Objašnjenje ove zagonetke je, što muškarac sa slabom telesnom dijagonalom, se ne razume u žene i u krevetu je "seksualni egoista".
Poseban problem nastaje kad žena ima jaču telesnu dijagonalu, pa može nastupiti i fizičko nasilje,  jer muškarac nije zadovoljan. Takođe često menjanje partnerki je način podnošenja tereta samoprocene.

Takvim muškarcima odgovaraju žene sa slabom telesnom dijagonalom. Pitanje je , da li se takvim partnerima može pomoći. 
Da, savet je isključivo  za žene - koristite svoje muževe ponovo i ponovo, jer nije on kriv što je rođen s takvom telesnom dijagonalom, a vašim ponašanjem, ubedićete svog partnera da je "muškarac vaših snova".

ŽENE sa jednim brojem, dosta su "hladne" po svom temperamentu i opasnija je za žene koje nemaju svoju porodicu, jer može potencirati  materijalnu stranu, i često počinju da se bave prostitucijom.


DVA BROJA U TELESNOJ DIJAGONALI
 Kada u telesnoj dijagonali ima dva broja, osoba se prema problemu intimnog života ponaša normalno.  Cilj njihovog života nije intimnost, ali je i ne izbegavaju.
Telesno zadovoljenje traže sa stalnim partnerom.
 
TRI BROJA U TELESNOJ DIJAGONALI
Ukoliko osoba ima tri broja,najbolja veza je sa partnerom sa 1 ili 4,5 broja, a varijanta sa 2 broja u dijagonali je isključena. Postavlja se pitanje, da li je dobro ili loše imati tri broja? Ako sudimo po velikom broju partnera, onda u tome nema ništa loše. Ali postoji drugi problem - da li će imati partnera sa slabom  ili jakom dijagonalom. Najopasnije i najneprijatnije u tom slučaju je neusklađenost.
Predpostavimo da žena ima 3 broja, a muž 2 broja. Varijanta jeste moguća uz uslov da je muž prvi i jedini seksualni partner.mnogo godina porodica normalno funkcioniše, no situacija  može izaći iz ravnoteže, ako žena ostvari  intimnu vezu sa partnerom koji ima 4 broja u dijagonali. 
Posle ovakvog iskustva, intima sa mužem prestaje. Nova veza može biti slučajna, ali muža prestaje da traži zauvek.
Ako bi pak muž izvršio preljubu s jačom ženom, njegov odnos prema intimi sa ženom, ne bi bio promenjen.

ČETIRI BROJA U TELESNOJ DIJAGONALI
Ova karakteristika  ukazuje na jak temperament i intiman život kod osobe zauzima važno mesto. Osobi nije svejedno  kakva će osoba biti s njim u krevetu.. Posebno je važno kod žene,  jer sa slabijima u dijagonali, bila bi nezadovoljena.
Za odgovarajući par je neophodno znati
- muškarac odgovara ženi sa 2 ili 4 broja u telesnoj dijagonali
- žena odgovara muškarcu sa 4 ili 5 broja u telesnoj dijagonali


PET BROJEVA U TELESNOJ DIJAGONALI
U ovom slučaju, osoba ima maksimalan temperament, ali osoba ne želi da se upušta u intimnost sa bilo kim, jer maksimalni temperament zahteva dobijanje od intimnog života največe ljubavno zadovoljstvo. Imajući ovakvu karakteristiku, osoba se može suočiti sa mnoštvom problema jer zahteve koje postavlja svojim partnerima su visoki.
Ukoliko ne dobije to o čemu mašta, osoba , umesto da nađe novog partnera, beži od intime jer nema zadovoljenje.
Muškarac može biti u vezi sa ženom koja ima 3, 4, 5 i više brojeva u telesnoj dijagonali, a žene koje imaju pet brojeva u istoj, moraju naći partnera sa istim brojem u telesnoj dijagonali. Drugi partneri joj mogu pružiti zadovoljstvo, ali to će biti više slučajnost nego pravilo.

ŠEST BROJEVA U TELESNOJ DIJAGONALI 
Ovakve osobe predstavljaju jak erotičan lik u svojim fantazijama, više nego što mogu da ostvare u praksi. Oni se uglavnom prilagođavaju temperamentu svog partnera.
Osoba u praksi ne može da realizuje svoje fantazije, jer to je isključivo fantazija, a u životu, svako mešanje sa maštom  doneće nezadovoljstvo i dosadu, što ne daje mogućnost telesnog zadovoljstva. Iz toga proizilazi da ove osobe često menjaju partnere. Iz tog razloga oni često postavljaju sebi druge ciljeve, zaboravljajući intimnu bliskost. 
Češće takvi ciljevi mogu biti karijera, posao, deca, i time dobijaju svoj mir  gde nema mesta strastima.
  
Iz svega proizilazi da je energetsko slaganje poželjno, ali nije i obavezno. Ali ako su parovi spojeni samo na osnovu energije a da im je telesna dijagonala u disbalansu, to več predstavlja ozbiljan problem. Posebno  su komplikovani slučajevi, kada pri idealnom energetskom slaganju, mi imamo slabost muškarca po telesnoj dijagonali i  jaku ženu po istom parametru,. U tom slučaju, muškarcu ostaje samo jedan izlaz - da nauči sve pojedinosti "ljubavne nauke".
  
Trudila sam se da moj pogled, ima sve neophodno da bi porodica ili ljubavni par mogao da dostigne obostrano intimno zadovoljenje.


Zato vam želim sreću i uzajamno razumevanje!
*


JIN I JANG  ENERGIJE 

Jin i Jang, otkriva sva svojstva uzajamnog delovanja dva suprotna načela: levo-desno, gore-dole, istina-laž, suvo-mokro... Oni zajedno prave krug, jednu celinu.

Kad ovo primenimo na bolesti, dobijamo da sve hronične, degenerativne bolesti pripadaju  
JIN energiji, a akutne, JANG energiji.

Po datumu rođenja, možemo videti predispoziciju za bolesti, ali pri tome moramo voditi računa i o  vremenu rođenja osobe, jer ono pokazuje kada svi naši organi imaju sate maksimalne i minimalne aktivnosti u toku 24h. Te etape se sastoje od po 2h, pa se tako određuje i najjači i najslabiji organ.
Drugi ciklus cirkulacije energije, dala je sama Priroda. U proleće, energiju ne treba trošiti, jer  ona se budi. U leto, treba je negovati, jer ona se pojačava. U jesen, ona  dostiže svoju jačinu i može aktivno da se troši. Zimi, ona slabi i treba je čuvati. Često baš u sezoni oboljevaju organi koji su u njima najaktivniji.

Energija zdravlja je energija koja prolazi kroz fizičko telo. Nepravilno korišćenje energije određenog broja, dovodi do bolesti tog organa ili celog sistema.
Svakom broju dana rođenja, odgovara neki organ. Naprimer osoba rođena 18og, ima brojčanu vrednost 9 (1+8=9). Tako ovoj osobi, broj 9 (devet) određuje stanje zdravlja.

Naravno, to je samo prvi korak kod koda zdravlja.


SPOLJAŠNJE OSOBINE JIN I JANG ENERGIJE

JIN energija ima konkretnu formu - težak, masivan, obuhvata niži deo tela, noćno vreme, tamne boje, hladno / misli se na temperaturu /, ravnodušnost.....
JANG energija je okrugla forma - lako, pokretno, promenljivo, zadnja strana, gornji deo tela, jako, svetlo, jutro, dan, vruće, emocionalno, aktivan temperament.... 

Postoje i zakoni koji opredeljuju učešće  dve suprotnosti:


- SUPROTSTAVLJANJE - kada svaka suprotnost teži da zauzme mesto onog drugog
- UZAJAMNA DOPUNA - kada u svojoj razdvojenosti one ispoljavaju svoja svojstva
- UZAJAMNI PRELAZAK - protivrečnosti se ne guše, već prelaze jedan u drugog, postepen   preobražaj jedne osobine u drugu.   


Ako pogledamo po spoljašnjim osobinama, ŽENE / koje pripadaju JIN energiji / dobijamo:


VISOKA I PUNAČKA - pojačanje obe energije
MALA I MRŠAVA - pomešane osobine pa tu deluju na temperament i tvrdoglavost, ponekad se javlja i agresivnost kao maksimalno izražavanje  Jang energije
TAMNA KOSA - pojačana seksualnost
SVETLA KOSA - čeka heroja sa romantičnom igrom
DUGE NOGE - pojačana Jang energija
TANKA KOLENA - oslabljene obe energije, što izaziva lenjost prema životu i daje primetnu hladnoću u temperamentu

UZAN I GIBAK STRUK - povećanje Janga i izaziva težnju ka raznovrsnosti
MALE GRUDI - oslabljene obe energije
TANKE USNE - tvrdoglavost


Ima još dosta tu informacija, koje sam obradila u knjizi, no sve ovo  korisno je muškarcima, ali po meni, prvenstveno ženama da bi znale svoje slabe strane i kontrolisale same sebe.
Kod muškaraca, ovakva dijagnostika je komplikovanija, ali na šta treba obratiti pažnju je grudni koš, jer od toga zavisi jačina pluća, a time i jačina bubrega, koji je odgovoran za težnju ka intimnosti. S druge strane, grudni koš je najviši deo tela i od njega će zavisiti jačina energije, a to znači i njegove potencije.


RAD SA BROJEM ZDRAVLJA

Rad sa brojčanim energijama koje deluju na nivou  fizičkog tela, u suštini, svodi se na rad sa devet brojčanih energija.  Energija dana rođenja radi na fizičkom nivou našeg organizma, a mi je privlačimo na mentalnom nivou, tj. misleno.
Misleno, propuštamo kosmičku energiju kroz teme, preko kičme, pa do stopala, a onda energiju sprovodimo u zemlju.

Tako energiju broja -1- možemo privući zamišljajući tačku i to raditi nedeljom, kao prvim danom. 
Energiju broja -2- zamislite neki par golubova, bračni par ili pravu liniju i sprovoditi drugog dana bilo kog meseca, ponedeljkom
Energiju broja -3- zamislimo trougao, trečeg dana u mesecu, utorkom
Energija broja -4- zamišljajući kvadrat ili prosto sesti na stolicu sa četiri noge, privlači četvrtkomi sredom
Energija broja -5- posmatrajte svoju ruku sa pet prstiju ili zamislite petokraku, radite to četvrtkom
Energija broja -6- šestougaonik , petkom
Energija broja -7- spomenite sedam nota muzičke lestvice, to raditi subotom, sedmog u mesecu i dobro je tada malo prošetati u samoći.
Energija broja -8- zamislite osam strana sveta i najbolji efekat je  raditi s energijom, 8og, 17og i 26og.
Energija broja -9- zamislite kvadrat, podeljen na devet malih kvadrata /magični kvadrat/ ili devetokraku zvezdu.

Živimo u vremenu u kojem mnoge bolesti poprimaju ogromne razmere, naročito u tzv. razvijenim zemljama. Istovremeno, bolesti koje smo smatrali da su iskorenjene, sada se sve češće javljaju u izmenjenom obliku, težem za lečenje.
Često se u životu, bez nekog povoda, osećamo loše. Zato ako imamo "ključ" naših slabosti, pristup bolesti nije strašan, a daje se i mogućnost da se neke stvari spreče. Naravno, ne postoji univerzalan kod. On je  individualan za svaku osobu.
Verujte, sve ovo nije misterija ili magija. Ako je bolest uznapredovala i uzela maha, onda se treba oslanjati na brojčani kod isceljenja. Taj kod pomaže organizmu da mobiliše sile u borbi sa bolešću. 
Svakako, lečenju treba pristupiti na sve moguće načine.

Kod bolesti i isceljenja obuhvata:

1. Broj životnog puta, tj. lični broj
2. Broj imena i prezimena
3. Broj individualnosti /1+2/
4. Dan rođenja

Kada napravimo lični kod bolesti, moramo pogledati da li se on slaže u nizu. To proveravamo putem tablice slaganja brojeva 
/tablica je data u knjizi/.
 
Na naš lični kod, ispred, možemo staviti broj bolesti od koje bolujemo. Takođe, možete staviti i slabost koja vam traje od 6 - 12 meseci. Tako dobijamo novi niz brojeva, držeći se slaganja brojeva, koji nazivamo  
kod ISCELJENJA.
 
Ako osoba promeni udajom svoje prezime, ono ostaje 50% prisutno, jer  devojačko prezime je nasledni kod. Zato se prezimena dele na dva, a ako se uda treći put, deli se na tri i itd.
Kad se prezimena saberu, često se dobija neparan broj (npr. 15) . Kada se on deli na dva dela, dobijamo 7,5 i tada se broj zaokružuje na osam (8).
Povedite računa i ako dobijete brojeve 11 ili 22, jer to su uzvišeni brojevi, i ne bi trebalo svoditi ih u kodovima zdravlja na 2 ili 4, jer time menjate svoj kod isceljenja. Vaš status neće biti privilegovan već običan. Izbor je na vama.
Broj individualnosti je veoma bitan jer pokazuje da li smo u harmoniji sa sobom i drugima. Harmonija je bitna za organizam.
Kada je u pitanju dan rođenja u kodu zdravlja, on se pokazuje celog života.
U sledećem nastavku objasniću šta treba da radite s kodovima zdravlja i isceljenja.


Kako primeniti kodove zdravlja i isceljenja

Kada smo sastavili kod zdravlja i isceljenja, napišite svoj kod krupnim brojevima i postavite ga na vidna mesta.  Što više ispisanih kodova, tim bolje. Prvi  broj koda daje pozitivnu vibraciju i u mislima, mi se sa njim objedinjujemo.

Meditirajte na svoje brojeve i svaki broj osvetljavajte u lopti, počevši od prvog.

BROJ  1 - zamišljamo crveno, vatru
BROJ  2 - naranđasto
BROJ  3 - krećete s crnom, a u daljini se probija žuta
BROJ  4 - zeleno
BROJ  5 - beskrajno plavetnilo
BROJ  6 - tamnoplava noć
BROJ  7 - ljubičasto
BROJ  8 - plavo nebo i pesak pustinje
BROJ  9 - srebrna voda
BROJ  11 - potok pun sitnih kristala
BROJ  22 - jarka bela svetlost


Ovo je samo skraćena verzija, objašnjenje cele tehnike, prikazano  je u knjizi za svaki broj posebno.
Ovim smo došli do samog kraja i želim vam skrenuti pažnju da brojevi imaju uticaj na naše zdravlje.
Svaka slabost organizma vodi nas polako u bolest. Zato savetujem da napravite kod zdravlja i meditirajte, jer time ojačavamo svoj organizam.


Možda vam sad ništa nije jasno. No, moram vam reči, da se istina ne može servirati na tacni, jer nećete razumeti ..... Nju morate osvajati! 
Korak po korak.
Mudrost je  ispitivati sopstvene  protekle časove u životu, jer njihovi odgovori sačinjavaju ono što se zove iskustvo.


Ako želite sagledati sebe, promeniti sebe, biće vam potrebna sopstvena podrška puna ljubavi. Kad jednom sklopite mir sa sobom na unutrašnjem nivou, znajte, život teče mnogo prijatnije.


Želim vam sreću i napredak!

Vladanka 

Sledeća strana ~ Next page

* Vladanka Cvetković * The tree of life *

  

vladanka.cvetkovic@gmail.com
Contact Tel: +38164-258-42-35